В БТПП бе открита изложба акварели на художничката Ивелина Владимирова. Тя е организирана по покана на БТПП и със съдействието на Съвета по иновации.

При откриване на изложбата доц. Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и член на УС на БТПП, отбеляза, че Палатата ще продължи да подкрепя подобни инициативи и художници.

Експозицията бе представена от Виктория Стоянова, изкуствовед и художник, а обзор на творчеството на художничката направи Николай Атанасов.

Изложбата може да бъде разгледана във фоайето на БТПП до 10 декември.

Перспективите пред развитието на иновациите в сферата на защитата на правата по интелектуалната собственост и на компютърните иновативни системи в Университета за национално и световно стопанство бяха представени на кръгла маса в БТПП. Тя бе организирана от Съвета по иновации при БТПП съвместно с Института по творчески индустрии и бизнес на УНСС,  Центъра за компетентност „Дигитализация на икономиката в среда на Големи данни”  и Центъра за компютърни иновативни системи на УНСС.

Кръглата маса бе открита и модерирана от доц.д-р Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации при БТПП и член на УС на БТПП. Приветствие от името на ректора на УНСС направи проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, директор на Център за компютърни иновативни системи на УНСС.  

Прочети още...


 

Експозицията може да бъде разгледана до 25 октомври

В Мраморното фоайе на Палатата е подредена изложба "Карнавал на цветовете" на варненския художник Иво Узунов, организирана по инициатива на Съвета по иновации при БТПП.

Изложбата бе открита от Тодор Табаков, зам.-председател на БТПП, а приветствие от името на Съвета  направи Йосиф Аврамов, член на УС на БТПП.

Художникът бе представен на публиката при откриването от Николай Атанасов, изкуствовед. Маестрото е пренесъл живите морски вълни и усещането на морския бриз с пръскащите капки от платната в експозицията си от 25 картини.

Няколко от платната на автора ни приземяват в прекрасните български села и въпреки професионалното им пресъздаване, морето преобладава. "Живеем в един голям пейзаж, наречен България", каза преди време в интервю за БТА художникът. Но от целия пъстър пейзаж най-много го привличат вълните на бурното и неспокойно море. "Светлината, слънцето, шумът на дърветата, вятърът, диалогът с морето - всичко това са една малка част от моята Муза“, разказа маестрото.

 

Прочети още...


 

В БТПП се проведе кръгла маса на тема:  „Перспективи пред развитието на иновациите в Лабораторния комплекс на София Тех Парк“. Кръглата маса бе открита от доц. д-р Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации при БТПП и член на УС на БТПП. Събитието се проведе по инициатива на Съвета по иновации при БТПП и София Тех Парк, с който през 2017 г. Палатата сключи Рамков договор за сътрудничество.

Встъпителната презентация „Перспективи пред развитието на София Тех Парк“ бе на Марк Маринов, директор „Бизнес развитие“ в София Тех Парк. 

На тема „Изкуствен интелект и CAD системи“ беше представянето на проф. Валери Младенов, ръководител на лаборатория и професор в Катедра „Теоретична електротехника“ при Факултет „Автоматика“ в Технически университет - София.

Д-р Георги Шарков, ръководител на лаборатория „Киберсигурност“ и съветник на министъра на отбраната по киберсигурност, представи темата: „Киберсигурност“. Той запозна участниците с някои възможности за защита на предприемачите от действията на хакери и с проектите на лабораторията, която ръководи.

Прочети още...На 24 септември, по време  на Есенния Пловдивски панаир, по инициатива на Съвета по иновации при БТПП със съдействието на Интернет Медиа Груп в Палата № 10 на Панаирния град се състоя ИНВЕСТИЦИОНЕН ФОРУМ на тема:  „Fintech, Blockchain & Cryptocurrency Regulation 2019“. Форумът, който бе част от официалната Конферентна програма на панаира през тази година, имаше за цел да представи как FinTech преструктурира бъдещето на финансовите услуги. Той бе открит и модериран от доц.д-р Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации при БТПП и член на УС на БТПП. Във форума участваха представители на малкия и средния бизнес, членове на Търговско-промишлена камара – Пловдив, както и на стартъп общността в Пловдив и в Южния централен район, студенти и докторанти от няколко университета в Пловдив, както и хабилитирани университски преподаватели, а също и много представители на инвестиционните общности от Пловдив, Варна и София.

Прочети още...