По инициатива на Съвета по иновации при БТПП се състоя КРЪГЛА МАСА на тема: „СРЕЩА НА ФИНАНСОВИ ИНВЕСТИТОРИ С МЛАДИ ПРЕДПРИМАЧИ ОТ ИНОВАТИВНИ СТАРТЪПИ И МСП”  .  Тя бе открита и модерирана от доц. д-р Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и член на УС на БТПП. Участниците  бяха приветствани от Любомир Ганчев, съветник на министъра на икономиката.

Прочети още...

В БТПП се състоя кръгла маса „Върхови постижения в информационните и комуникационните технологии и борсова търговия с иновативни продукти в България” по инициатива на Съвета по иновации. Кръглата маса бе открита от доц.д-р Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и член на УС на БТПП. Приветствие към участниците направи чл. кор. проф. Светозар Маргенов, директор на ИИКТ при БАН. Институтът е съорганизатор на събитието.

Прочети още...

Във Варна на 03.11.2017 г. в Конферентната зала на  Варненската търговско-индустриална камара по инициатива на Съвета по иновации при БТПП се състоя представяне на иновативен проект „С Банка Пиреос до ключ“ - професионално партньорство между банка, архитект и строител за комплексно обслужване по изграждането на еднофамилни къщи. Събитието бе открито от Иван Табаков, председател на Варненската търговско-индустриална камара. Кръглата маса бе модерирана от доц.д-р Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и член на УС на БТПП.

Прочети още...

02112017 1    На 02.11.2017 г. Бургаската търговско-промишлена палата бе домакин на информационен ден за представяне на иновативен проект „С Банка Пиреос до ключ” – професионално партньорство между банка, архитект и строител за комплексно обслужване по изграждане на еднофамилни къщи, разработен със съдействието на Съвета по иновации към Българската търговско-промишлена палата (СИ към БТПП). 
След приветствието на председателя на Бургаската търговско-промишлена палата инж. Цанко Иванов, доц.Йосиф Аврамов запозна участниците с дейността на СИ към БТПП и неговата роля за развиването на идеята за тристранното партньорство до кредитен продукт.

Прочети още...

По инициатива на Съвета по иновации при БТПП се състоя кръгла маса на тема: „Бъдеще на финансирането на български иновационни проекти“ с участието на Андрей Новаков, член на Европейския парламент. Тя бе открита и модерирана от доц. Йосиф Аврамов, д-р по икономика, съпредседател на Съвета по иновации и член на УС на БТПП.

Прочети още...