Кръгла маса на тема: „Перспективи пред развитието на иновациите в Лабораторния комплекс на София Тех Парк“  ще се проведе на 25 септември 2019 г. /сряда/ от 14 часа в БТПП. Начало на регистрацията 13,30 ч.

Събитието е по инициатива на Съвета по иновации при БТПП и СОФИЯ ТЕХ ПАРК, по линия на Рамков договор за сътрудничество, подписан през 2017 г.

Съветът по иновации очаква Вашите потвърждения за участие до 17 ч. на 24.09.2019 г. на e-mail: innovationbcci@gmail.com

Програма на събитието

 

StartUP Time. First Steps to Starting Your Own Business Digital StartUp Project Financing. Информационен ден за финансиране на проекти в IT сектора. Европейски финансиращи програми за МСП и за стартъпи“ ще се проведе на 23 септември от 13 до 17,30 ч., в деня на откриването на традиционния Есенен панаир 2019 г. в Палата № 10 на Панаирния град. Събитието се организира по инициатива на Съвета по иновации при БТПП, Интернет Медиа Груп - Пловдив и Търговско-промишлена камара - Пловдив.

Заявяване на участие до 17 ч. на 20 септември на

e-mail: innovationbcci@gmail.cominfo@digital4plovdiv.com и office@pcci.bg

Програма  на информационния ден  ТУК.

 

Съветът по иновации при БТПП организира кръгла маса на тема: „Представяне на новия Инвестиционен план в Европа  „# InvestEU в Програмен период на ЕС 2021-2027 г.“ на 26 юни 2019 г. от 10 часа в БТПП. Ще бъдат дискутирани всички аспекти на инициативата в посока опростено и рационализирано инвестиционно подпомагане и мобилизиране на публични и частни инвестиции чрез използване на гаранции от бюджета на ЕС.

Заявяване на участие на e-mail: innovationbcci@gmail.com до 17 ч. на 25 юни.

Прочети още...

По инициатива на Съвета по иновации при БТПП се състоя кръгла маса на тема: „Иновативни подходи в създаването и производството на биологично активни вещества, природни продукти и функционални храни, както и в здравния, уелнес и спа туризма“. Форумът бе открит и модериран от доц. д-р Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и член на УС на БТПП.

Акад. проф. Ваньо Митев и доц. Валентин Лозанов от Медицински университет - София, представиха встъпителната презентация на тема: „Приложение на високоразделителни течна хроматография и мас спектроскопия за охарактеризиране на биологично активни вещества, природни продукти и функционални храни“. Те очертаха редица свои постижения в науката, синтезирани в ръководената от тях лаборатория, като изследванията, направени на хомоцистеина в производството на храни и пробиотици от лактус бацилус булгарикус и др. Отговорено бе и на въпроси, които се отнасят до едно от най-големите и значими научни открития, направено от български учен - на шестия сърдечен тон, което  е дело на бащата акад. Ваньо Митев. 

Венера Василева, собственик и управител на “Хелт Агейн“ ЕООД, фирма за производство на натурални лечебни хранителни добавки, изнесе презентация на тема: „Иновации в приложението на някои хранителни добавки на билкова основа в профилактиката на стомашно-чревните заболявания“.

Гл. ас. д-р Светлана Станева от факултет "Стопанско управление", катедра "Икономика“ на Лесотехнически университет, член на Съвета по иновации към БТПП, изнесе лекция на тема: "Верификация на система за анализ на опасностите (НАССР система) и контрол на храни в туризма".

По време на кръглата маса бе представена презентация и от доц. д-р Красимира Станева, ръководител на Център за продължаващо обучение и председател на УС на Българска асоциация по геомедицина и геотерапия, на тема: Иновативни подходи в мениджмънта на медикал СПА и СПА туризма в България”.

Светлана Станева, управител на Diplomat Plaza Hotel & Resort, гр. Луковит, презентира темата: "Иновации, Уелнес и АРТ култура в Diplomat Plaza Hotel & Resort".

Последната презентация бе на Мария Игнатова, управител и собственик на фирма РОЗАТЕЯ ЕООД - фирма за производстводство на натурална и органик козметика, на тема: „Иновации при създаване на натурална и органик козметика чрез съчетаване на екзотични растения, билки и етерични масла“.

В дискусията с инвеститори във фармацевтичния бизнес и в здравния туризъм се включиха: проф. Христо Христов от ТУ София; проф. Габриела Маринова от Института по криобиология при Селскостопанската академия; Любомир Стоянов, собственик на консултантска фирма в областта на туризма и др.

Част от официалната програма на Кръглата маса бе откриването на изложбата на художничката Светла Димитрова, организирана по покана на БТПП и на Съвета по иновации при БТПП, в която се включиха участниците и гостите ѝ.  

ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЪВЕТА ПО ИНОВАЦИИ ПРИ БТПП
ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЪВЕТА НА БРАНШОВИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ, ЧЛЕНОВЕТЕ НА КЛУБА НА СМЕСЕНИТЕ ПАЛАТИ ПРИ БТПП
ИНВЕСТИТОРИТЕ, СПЕЦИАЛНО ПОКАНЕНИ НА ФОРУМА

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

В стремежа за все по-пълно и своевременно информиране за предстоящи в
БТПП събития, с днешното съобщение отправям към Вас покана за участие в на Кръгла маса на тема: „Иновативни подходи в създаването и производството на
биологично активни вещества, природни продукти и функционални храни, както и в здравния, уелнес и спа туризма“. Събитието ще се проведе по инициатива на Съвета по иновации при БТПП. Кръглата маса ще се състои на 25 март 2018 г., понеделник от 14,00 ч. в Конферентна зала А, ет. 1 в сградата на БТПП на ул. “Искър”№ 9. Сред поканените са представители на: Съвета по иновации при БТПП, Съвета на браншовите организации при БТПП, Клуба на смесените палати при БТПП, както и специално поканени инвеститори и представители на българската индустрия, в т.ч. и на стартиращи предприятия; студенти, дипломанти и младежи и др.

За доброто протичане на събитието организаторите - Съветът по иновации
при БТПП, очакват Вашите потвърждения в срок до 17 ч. на 22.03.2019 г.

Прикачено към поканата, ще намерите и Програмата за Кръглата маса на 25.03.2019 г.

С УВАЖЕНИЕ:

Доц. ЙОСИФ АВРАМОВ, д-р по икономика,

СЪПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪВЕТА ПО ИНОВАЦИИ ПРИ БТПП,
ЧЛЕН НА УС НА БТПП

                                                                     

                                                        П Р О Г Р А М А

на Кръглата маса на тема: „Иновативни подходи в създаването и производството на биологично активни вещества, природни продукти и функционални храни, както и в здравния, уелнес и спа туризма“

Събитието ще се проведе на 25 Март 2019 г., понеделник от 14,00 ч. в Конферентна зала А - ет. 1 в сградата на БТПП на ул. “Искър”№ 9и то е по инициатива на Съвета по иновации при БТПП.

Модератор: доц. Йосиф Аврамов, д-р по икономика, член на УС на БТПП и съпредседател на Съвета по иновации при БТПП

13,40 ч. – 14,00 ч. Регистрация

14,00 ч. – 14,05 ч. Откриване на Кръглата маса – Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП

14,05 ч. – 14,30 ч.Акад.проф. Ваньо Митев; доц.Валентин Лозанов, Медицински университет, гр.София; Лекция на тема: „Приложение на високоразделителни течна хроматография и мас спектроскотия за охарактеризиране на биологично активни вещества , природни продукти и функционални храни“

14,30 ч. – 14,50 ч. Венера Василева - собственик и управител на “Хелт Агейн“ ЕООД, фирма за производство на натурални лечебни хранителни добавки; Лекция на тема: „Иновации в приложението на някои хранителни добавки на билкова основа в профилактиката на стомашно- чревните заболявания“

14,50 ч. – 15,10 ч. гл.ас.д-р Светлана Станева, Лесотехнически университет, Факултет "Стопанско управление" , катедра "Икономика“, член на Съвет по иновации към БТПП; Лекция на тема:" Верификация на система за анализ на опасностите (НАССР система) и контрол на храни в туризма"

15,10 ч.-15,30 ч. Доц. д-р Красимира Станева - ръководител на Център за продължаващо обучение в ЛТУ и Председател на УС на Българска асоциация по геомедицина и геотерапия, Лесотехнически университет; Лекция на тема:” Иновативни подходи в мениджмънта на медикал СПА и СПА туризма в България”

15,40 – 16,00 ч.Светлана Станева - Управител на Diplomat Plaza Hotel & Resort - гр.Луковит; Лекция на тема:"Иновации, Уелнес и АРТ култура в Diplomat Plaza Hotel & Resort"

16,00 ч.16,20 ч.Соня Гарабитова - Управител на Булроз ЕООД и Иван Гарабитов, създател на българския патент в здравословното отслабване „Методиката Гарабитов“ ; Лекция на тема: "Иновативни подходи при някои натурални растителни екстракти и ароматни етерични масла - незаменим елексир за здраве, подмладяване и дълголетие".

16,20 ч. – 16,40 ч. Мария Игнатова, управител и собственик на фирма РОЗАТЕЯ ЕООД; фирма запроизводстводство на натурална и органик козметика; Лекция на тема: „Иновации при създаване на натурална и органик козметика чрез съчетаване на екзотични растения, билки и етерични масла“

16,40 ч. – 17,10 ч. Дискусияс участието на инвеститори във фармацевтичния бизнес и в здравния туризъм

След Кръглата маса лекторите, както и гостите на Кръглата маса са поканени на откриването на изложбата на художника-маринист Светла Димитрова от Созопол. Изложбата е организирана от БТПП със съдействието на Съвета по иновации при БТПП и ще бъде открита от председателя на УС на БТТП г-н Цветан Симеонов в 17,30 ч. в Мраморното фоайе на БТПП и е посветена на първия ден на пролетта.