По инициатива на Съвета по иновации при БТПП в мраморното фоайе на Палатата е открита изложба на младата художничка от Пловдив Десислава Янакиева.

Цветан Симеонов, председател на Палатата, отбеляза при откриването на изложбата, че БТПП е насърчавала винаги българските живописци и им е предоставяла място в центъра на София за творческа изява.

Творчеството на Десислава Янакиева представи известният български изкуствовед проф. Чавдар Попов, преподавател в Националната художествена академия. Той подчерта, че художничката печели почитатели със своя неповторим колорит в своите картини, както и с новаторство в живописната техника и изрази своето предпочитание към нейните пейзажи и натюрморти.

Доц. Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета, посочи, че е впечатлен от специфичния изящен стил на младата авторка, като сподели впечатленията си и от цялостното творчество на художничката, като й пожела нови творчески успехи. Тя е завършила Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“,  в Пловдив, Националната художествена академия в столицата, специалност „Живопис“, а от пролетта на 2020 г. е действащ член на Съюза на българските художници, катедра „Живопис“