Вълнуващо морско и емоционално пътешествие в цветове и рими

В продължение на корпоративно-социалната отговорност на Палатата, БТПП подкрепя подобен вид проекти, които обогатяват културата на служители и посетители. Председателят Цветан Симеонов официално откри "Само в лято възкръсвам".

Розалия Лефеджийска е от гр. Варна. Дипломира се в Икономически университет – Варна, но винаги се е увличала от изящното и приложно изкуство и използва всички възможности за усъвършенстване в тази насока. Междувременно завършва Школа по моден дизайн, който се превръща в нейна професия за известно време. През 2001 г.  завършва Частна академия за изящно изкуство "Жул Паскин" в гр.София в класа на художника Румен Лаптев и проф. Васил Вълев. От 2008 г. работи като художник на свободна практика. Художничката се стреми да улавя и запечатва върху платното единствено послания, носещи светли и позитивни емоции.Убедена е, че мисията на изкуството е да прави  света по-красив и по-добър. В началото на кариерата си се отдава на морето като сюжет, но в последствие се увлича по това да открива и пресътворява човешки емоции в цветята и природата. Голяма част от картините ѝ са придружени със стих, който отразява личния ѝ прочит на вложените в тях емоции.

Изложбата може да бъде разгледана в БТПП в продължение на един месец - до 25 октомври. Съорганиатор на събитието е Съветът по иновации.