Председателят на БТПП Цветан Симеонов официално откри изложбата на Светла Димитрова-Фотини. Изложбата е с наименование „Парченца мечти“, защото картините са приказни, цветни, показват една друга реалност и представят светa такъв, какъвто го вижда творецът. 

 „Откриването на изложбата съвпада с пролетните дни и тези картини ще допринесат за още повече красота в ежедневието на посетителите на Палатата“, това сподели председателят. Той приветства работата на художничката като подчерта, че БТПП ще продължи да подкрепя подобни инициативи.

Художествен анализ на експозицията направи Виктория Стоянова. Йосиф Аврамов, член на УС на БТПП и съпредседател на Съвета по иновации, пожела успех на художничката. Съветът е съорганизатор на изложбата.

Картините предизвикаха интереса както на външни посетители, така и на служителите на БТПП. Изложбата може да бъде разгледана в продължение на един месец - до 30 април. 

Светла Димитрова е родена и живее в морския град Созопол. Още от детството си се увлича по изящното изкуство. През 2013 г. прави първата си самостоятелна изложба в родния си град. В творчеството ѝ присъстват морските сюжети. Любима техника на художничката е работата с шпакла, основно с маслени бои. Има няколко самостоятелни и съвместни изложби в страната. Нейни творби са в частни колекции у нас и в Европа.

Повече снимки ТУК.