Във Варна на 03.11.2017 г. в Конферентната зала на  Варненската търговско-индустриална камара по инициатива на Съвета по иновации при БТПП се състоя представяне на иновативен проект „С Банка Пиреос до ключ“ - професионално партньорство между банка, архитект и строител за комплексно обслужване по изграждането на еднофамилни къщи. Събитието бе открито от Иван Табаков, председател на Варненската търговско-индустриална камара. Кръглата маса бе модерирана от доц.д-р Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и член на УС на БТПП.

Г-н Теохарев, регионален директор на Банка Пиреос България АД, гр. Варна, приветства участниците в Кръглата маса. Той посочи и предимствата на иновативния проект в областта на кредитиране на строителството на индивидуални къщи, с който се предоставя на клиента качествен и сравнително евтин строителен продукт. Това се постига чрез синергията, която се получава от взаимодействието на архитектурното студио, строителната фирма, агенцията за недвижими имоти ЯВЛЕНА и Банка Пиреос, и се реализира за първи път в банковата практика у нас.

Представяне на кредитния продукт  „С Банка Пиреос до ключ“ бе направено от Мина Ставрева, която отговаря в ЦУ на Банка Пиреос България АД за клоновата мрежа в страната.

Презентация на Архитектурно студио „ДИКАНСКИ И ПАРТНЬОРИ” с наименование: „Да срещнеш архитекта” направи арх. Гергана Диканска. Следващото представяне на ролята строителя при реализацията на иновативния проект бе на инж. Александър Бачев, управител на строителна компания „АЛЕКСТРОЙ”, гр. Благоевград.

Последната презентация бе на Елена Парова, мениджър „Банки и ключови клиенти”, гр. Варна, в агенцията за недвижими имоти „Явлена”АД.

В дискусията се включиха: г-жа Йоргова, адвокат и член на УС на ВТИК, Свилен Крайчев от Българска морска камара, Любка Коларова, представител  на Българска франчайзингова асоциация, Марин Нешков от Икономическия университет - Варна, Николай Войнов от фирмата за системи за сигурност „Никнайс”и др.