По инициатива на Съвета по иновации при БТПП в Палатата се състоя кръгла маса за представяне на иновативен проект „С Банка Пиреос до ключ“ - професионално партньорство между банка, архитект и строител за комплексно обслужване по изграждането на еднофамилни къщи. Тя бе открита и модерирана от доц. д-р Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и член на УС на БТПП.

Любомир Пунчев, член на УС на БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД и изпълнителен директор на банката, приветства участниците в кръглата маса и посочи, че с иновативния проект в областта на кредитиране на строителството на индивидуални къщи, който за първи път се представи в Палатата, се предоставя на клиента цялостно решение и качествен продукт. Това се постига чрез синхронизиране на усилията на финансиращата институция, архитектурното студио, строителната фирма и Агенцията за недвижими имоти и се прави за първи път в банковата практика у нас.

Представяне на кредитния продукт  „С Банка Пиреос до ключ“ бе направено от Даниела Проданова, експерт в дирекция „Банкиране на дребно”.

Презентация от името на Архитектурно студио „Дикански и партньори” с наименование: „Да срещнеш архитекта” направи арх. Гергана Диканска.

Ролята строителя при реализацията на иновативния проект бе презентирана от инж. Александър Бачев, управител на строителна компания „АЛЕКСТРОЙ”, гр. Благоевград. Тя е реализирала десетки проекти у нас, доказала  е качествена строителна дейност в Германия, Австрия и други страни.

Последната презентация бе на Страхил Иванов, управител на голямата агенция за недвижими имоти „ЯВЛЕНА” АД.

В дискусията се включиха: Гена Събева от строително-консултантската фирма „Събеви груп”; Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции при БТПП, Мария Ивчева, представител в София на водещата испанска фирма за санитария „РОКА”,  Ангел Ангелов, университетски преподавател и консултант на европроекти, и др.