Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе делова среща с представители на ПроКредит Банк (България) - Рени Пейчева, член на УС и изпълнителен директор, и Теодор Караиванов - мениджър. Обсъдени бяха перспективите за сътрудничество между  Палатата  и банката.

Представителите на банката подчертаха, че финансовата институция е основен партньор по европейски програми, предназначени за подпомагане на българския бизнес в лицето на малките и средни предприятия; предлага пълен набор от финансови услуги – бизнес кредити (стандартен диапазон EUR 30 хил. до EUR 3 млн.) и иновативен модел на обслужване - удобно интернет банкиране и постоянен достъп до най-често използваните банкови услуги в изградените в цялата клонова мрежа модерни 24/7 зони за самообслужване.

Тема на разговора бе и подписаното през ноември т.г. гаранционно споразумение по Оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия“ 2014-2020 между ПроКредит Банк и Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ). Споразумението ще даде възможност на ПроКредит Банк да предоставя финансиране на малки и средни предприятия при по-благоприятни условия по лихви и обезпечения. Средствата са предназначени за фирми, които се нуждаят от оборотен капитал или планират реализиране на инвестиции за укрепване и развитие на основната им дейност, реализиране на нови проекти или навлизане на нови пазари.

Новини от КЦЕПЛ

Иновационна Борса

Регистрация на проекти и организации.

 Вход / Регистрация

Информационен сайт

Съвет по иновации към Българска търговско-промишлена палата


Консултантски център за европейски програми "Люлин"


Център за технологичен трансфер към Съвета по иновации

БТПП

Българска Търговско Промишлена Палата

image

ВХОД

EEN

EEN logo

EXCELLENT SME